ALEGORİST REKLAM AJANSI olarak internet sitemizde sunmuş olduğumuz hizmetlerden daha iyi, güvenli ve eksiksiz olarak faydalanmaları amacıyla müşterilerimizin haklarını korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu Gizlilik ve Güvenlik Politikası (“Politika”) müşterilerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. “www.alegorist.com” Çerez politikası işbu Politikanın ayrılmaz parçasıdır. 

            Firmamız, www.alegorist.com internet sitesi ile çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. İşbu bu politika “www.alegorist.com”  olarak aşağıda belirtmiş olduğumuz, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir. 

            Üyelik veya sitemiz üzerindeki çeşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle üyelerin kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri vb.) Mağazamız tarafından işin doğası gereği toplanmaktadır. 

            Firmamız bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir. 

            Müşterilerimiz tarafından firmamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, Müşterilerimizin kayıt esnasında(üye olunmaksızın yapılan alışverişlerde alışveriş esnasında) AÇIK RIZASI alınarak onayladığı ve bilgilendirildiği “KVKK Aydınlatma Metni”nde detaylı paylaşılmış olan belirli amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklanmayacaktır. 

            Toplamış olduğumuz kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. Firmamız tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Firmamız ve iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından, “Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir. 

            Firmamız, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. 

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ 

            Firmamız, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Bu doğrultuda firmamız internet sitemiz üzerinden alışveriş yapacak olan müşterilerimizden hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini toplamamakta ve saklanmamaktadır. 

            Müşterilerimizin ödeme yaparken ki güvenlik endişelerinden uzaklaştırmak ve olası tehlikelere karşı korumak amacıyla ödemelerini Türkiye’nin en güvenilir ve en yaygın Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarından biri olan “iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş” (IYZICO – https://www.iyzico.com) aracılığı ile gerçekleştirmektir. 

            İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur. 

            Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamız tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı’na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir. 

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır. 

Not: İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. Firmamıza dair tüm bilgiler ve firma yeri web sitemiz de iletişim sekmesinde belirtilmiştir. 

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR 

            Firmamız,  web sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece internet sitemizin kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf internet sitelerini kapsamaz. 

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA AMACI 

Firmamız aşağıda sıralanan amaçlardan ötürü müşterilerinden doğrudan veyahut dolaylı yollarla bir takım kişisel verilerinizi toplamaktadır. 

  1. a) Firmamızın siz değerli müşterilerine daha kaliteli hizmet verebilmek, bizimle iletişime geçtiğiniz taktirde sorun ve şikayetlerinizi çözümleyebilmek ve bunlarla ilgili size geriş dönüş sağlayabilmek amacıyla,
  2. b) Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum kuruluşları ile bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amacıyla,
  3. c) Sözleşme kaynaklı çıkacak uyuşmazlıklarda yargı makamları, icra dairelerine, hakem heyetleri başta olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkınınız kullanılması amacıyla işlenmektedir.

     d)Çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda pazarlama faaliyetleri, anketler ve pazar analizleri yapabilmek, 

  1. e) Asal yükümlülüğün yerine getirilmesi için hizmet aldığımız üçüncü kişi ve üçüncü firmalara (anlaşmalı iş ortaklarımıza) aktarabilmek,
  2. f) Sözleşmeden kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi (ürünün teslimivb) amacıyla veri datalarında saklayabilmek, 

İSTİSNAİ HALLER 

            Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde firmamız, işbu “Gizlilik Politikası” hükümleri dışında müşterilerine toplamış bu olduğu bu kişisel verileri üçüncü kişilere açıklayabilir. 

            Firmamız müşterilerine ait kişisel veriler, KVKK’nın “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki ve/veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde; 

  1. a)        Yukarıda(maddede) sayılan amaçlarla sınırlı olarak iş ortaklarımıza, firma yetkililerimize ve iştiraklerimize 
  2. b)         Yine yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde (ürünün gönderimi için) satın alınan ürünün satıcısı, (ürünün teslimatı için) kargo şirketleri, (ürüne ilişkin ödemenin alınabilmesi için) bankalar ve (teslimat vb. hususlarda bilgi vermek üzere) toplu SMS / e-posta gönderiminde çalışılan iş ortaklarımıza ve (gerektiğinde satış sonrası hizmetler için) tedarikçilerimize
  3. c)         Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi veresmi kurumlara, 
  4. d)         Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.
  5. e)  Elektronik ödeme hizmeti sağlayacak olan iş ortaklarımıza ve bankalara paylaşabilmektedir.

E-POSTA GÜVENLİĞİ 

            Firmamızla; telefon, yüz yüze veyahut elektronik posta yolu ile yapacak olduğunuz iletişimlerde hiçbir şekilde hesap şifresi ve kredi kartı bilgilerinizi yazmayınız/söylemeyiniz. Bu bilgiler üçüncü kişiler tarafından görülebilir/duyulabilir. Bu gibi durumlarda vermiş olduğunuz bilgilerin güvenliği hiçbir koşulda garanti değildir. 

            Mağazamızın Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Firmamız e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.